Studio Dynamiek ontwerpt totaal interieurs voor bedrijven en particulieren. In een persoonlijk gesprek worden uw wensen besproken. U krijgt dan een indruk van onze werkwijze en het tarief.

Even
voorstellen

Lees hier meer over mij en de filosofie van Dynamiek

Dit moet je weten

Een comfortabele en gezonde woon-werkomgeving voor jou als opdrachtgever. Als interieurontwerper met een grote liefde voor licht denk ik graag met je mee.

Als creatieveling in interieur en licht ben ik tegelijkertijd een soort onderzoeker. Het gaat bij projecten namelijk niet alleen om die ene kleur die aanspreekt maar om veel meer. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik nieuwsgierig, ruimdenkend en let ik op details. Dat kan ik prima toepassen in het ontwerpproces om tot een sfeervol maar ook praktisch resultaat te komen. Want alleen mooi is voor mij niet goed genoeg.

Tijdens mijn studie interieurontwerper op de kunstacademie wist ik het zeker; niet alleen interieur maar ook licht blijft mij intrigeren. Een vervolgstudie lichtadviseur was de volgende stap. Licht heeft een grote invloed op ons welbevinden, het is echt een wereld op zich. Als lichtadviseur wil ik via deze weg de wereld graag een beetje mooier maken.

Opvallend is dat er zelfs een stukje interieur verweven zit in mijn familiegeschiedenis. Lees hieronder meer over “Het Potschip” en de meubelzaak in Hoogeveen van mijn overgrootvader Jan de Boer.

2D tekenen 0
3D visualisaties 0
Luisteren 0
Oplossingen bedenken 0
Kleurgevoel 0
Rust creëren 0

Werkproces

Werken met passie

process-bg-holder
Schetsen
a
Interieur
Lichtplan
Eind product

BACK TO THE ROOTS

Het Potschip van Jan de Boer

Supermarkten waren in de jaren voor de tweede wereldoorlog in de gemeente Hoogeveen een onbekend fenomeen. De bakkers/kruideniers ventten met hun waren in kleine open vaartuigen door de hele streek om de bevolking te voorzien van hun eerste levensbehoeften. Jan de Boer (overgrootvader van Eva) had het schip van zijn vader overgenomen waarmee hij hooi vervoerde uit Friesland naar Drenthe en turf uit Drenthe naar Friesland. In Drenthe ontdekte hij dat er behoefte was aan huishoudelijke artikelen. Zo werd het schip omgebouwd naar een drijvende winkel. Daarnaast werden er grote inmaakpotten bovenop het schip gezet, waardoor het de naam “Het Potschip” kreeg. De grootvader van Eva, Hans de Boer, is in 1919 op het Potschip geboren. Samen met zijn ouders, broer en zusters bewoonden ze het schip.

Het Potschip was te vergelijken met een kleine Hema met de moeder van Hans aan de kassa. Het assortiment bestond uit huishoudelijke artikelen in de ruimste zin van het woord. Daarnaast het gehele scala aan petroleum lampen met onderdelen zoals lampenglazen, katoen en ballonnen. Verder boerengereedschap en ijzerwaren. Aan de randen van de winkelruimte stonden fornuiskachels en gewone kachels. Ook klokken en naaimachines behoorden tot het assortiment. Boven op het schip onder een dekzeil lagen de kasten en de kabinetten.

Jan de Boer legde zich naast het verkopen van nieuwe kabinetten ook toe op het leveren en plaatsen van de versiering op de kabinetten. Door het leveren en aanbrengen van het beslag kwam hij bij de mensen thuis. Hij zag dat de klok stil stond en repareerde deze of bood aan een nieuwe klok naast de oude te hangen en op de retourtocht langs te komen om te informeren of hij beviel. Ook had hij een goed gevoel voor marketing. De schoolkinderen kwamen uit zichzelf naar het potschip. Er waren artikelen die voor kinderen aantrekkelijk waren zoals knikkers en kommetjes. Zo nu en dan mochten ze in het schip rondkijken, waarna ze thuis het grote nieuws vertelden dat het schip er weer was.

De komst van het Potschip was voor de mensen in de afgelegen gebieden een evenement. Als een kind ondeugend was mocht het als straf niet mee naar het Potschip. De oudere jeugd vond de aanwezigheid van het schip ook maar wat fijn, want letterlijk iedereen was op zo’n avond in of bij het schip. Die mooie met petroleumlampen verlichte drijvende winkel was in een omgeving die slecht of helemaal niet verlicht was een groot aantrekkingspunt.

In de jaren vlak voor de tweede wereldoorlog besloten Hans en zijn broer Anne zich aan de wal te vestigen om daar een warenhuis aan de Hoofdstraat in Hoogeveen te starten. Anne vertrok in 1951 naar Toronto Canada en bouwde daar een keten van meubelzaken op evenals Hans dat deed in Noord en Oost Nederland. Hun ouders bewoonden nog een tijdje het Potschip, maar ook zij verhuisden naar Hoogeveen waar ze nog een aantal jaren “Het Handelshuis” exploiteerden.

Onze klanten

Hiernaast vind je een greep van onze zakelijke klanten

Met verschillende adviezen zoals lichtplannen, armatuur advies en een indelingsadvies vanuit een lege plattegrond. Interieur- en lichtplannen maken wij voor bijvoorbeeld kantoren, bedrijven in de retail en hotels. Voor zowel het interieurontwerp als het lichtplan heeft u een aanspreekpunt. Wij geloven dat als het interieur en de verlichting parallel aan elkaar wordt ontworpen, het beste resultaat zal ontstaan.

WILT U MEER WETEN?