Studio Dynamiek ontwerpt totaal interieurs voor bedrijven en particulieren. In een persoonlijk gesprek worden uw wensen besproken. U krijgt dan een indruk van onze werkwijze en het tarief.

Van thuis naar droomhuis

Hoe zie je jouw droomhuis voor je?

Schetsfase

Na het eerste gesprek waarin duidelijk is geworden om welke ruimtes het gaat is de eerste stap de schetsfase. De kosten voor het advies en het globale idee zijn duidelijk. Vanuit hier maak ik een plattegrond met verschillende licht ideeën in schetsfase waaruit het best passende idee aan je zal worden gepresenteerd. Door een omschrijving en/of moodboard via pinterest wordt duidelijk wat voor stijl armaturen jou aanspreekt. Samen met ons gesprek is dit het eerste uitgangspunt voor het ontwerp. Verstandig is om een definitief plan te hebben voordat er gefreesd en gestuukt gaat worden.

Uitwerken

De eerste tekeningen zijn gemaakt en worden met je besproken. Met de feedback van dit persoonlijke gesprek wordt alles verder uitgewerkt. We werken toe naar een definitief lichtplan inclusief armatuur advies. Is het ontwerp moeilijk voor te stellen? Dan behoort een 3 dimensionale tekening ook tot de mogelijkheden. Tot slot gaan we samen op pad om waar nodig de verlichting te bekijken.

Lichtplan nieuw- of verbouw

Als het definitieve plan bekend is worden in overleg de verschillende partijen voor levering gekozen. Offerte aanvragen van partijen via Dynamiek worden aangevraagd zodat het budget wordt bewaakt. In overleg met de installateur gaat vervolgens de uitvoering van start. De gekozen verlichting kan in veel gevallen via Dynamiek worden geleverd

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Maak bij ons vrijblijvend een afspraak!

Werkwijze Lichtplan

In het kennismakingsgesprek bespreken we onder meer indeling, eventueel budget en de gewenste sfeer van de ruimte(s).

Met jouw wensen in gedachten maak ik een plattegrond met indeling en lichtpunten. Indien gewenst krijg je middels een 3D impressie een indruk van de lichtverdeling.

Je krijgt een voorstel van armaturen via een moodboard en ik denk met je mee over schakelpunten en eventueel smart lighting control functies. In overleg bekijken we de verlichting in een verlichtings- of meubelzaak.

Schetsen

Na het eerste gesprek waarin duidelijk is geworden om welke ruimtes het gaat is de eerste stap de schetsfase. De kosten voor het advies en het globale idee zijn duidelijk. Vanuit hier maak ik een plattegrond met verschillende indelingen ideeën in schetsfase waaruit het best passende idee aan je zal worden gepresenteerd. Ik nodig je intussen uit om via Pinterest een moodboard te maken om jouw wensen in beeld te vangen. Samen met ons gesprek is dit het eerste uitgangspunt voor het ontwerp.

Ontwerp

De eerste tekeningen zijn gemaakt en worden met je besproken. Met de feedback van dit persoonlijke gesprek wordt alles verder uitgewerkt. We werken toe naar een definitieve indeling, kleurenplan, materialenplan, meubilair en verlichting. Een maatwerk kast bijvoorbeeld wordt verder uitgetekend in deze fase. Is het ontwerp moeilijk voor te stellen? Dan behoort een 3 dimensionale tekening ook tot de mogelijkheden. Tot slot gaan we samen op pad om de materialen te bekijken.

eindproduct

Als het definitieve plan bekend is worden in overleg de verschillende partijen voor levering gekozen. Offerte aanvragen van partijen via Dynamiek worden aangevraagd zodat het budget wordt bewaakt. Een realistisch budget aan de start van een project is belangrijk om veel tussentijds veranderen te voorkomen. Geen budget in gedachten? Vaak heb je wel een idee wat jou grensbedrag is. Dynamiek werkt samen met verschillende professionals die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied.

Zakelijk?

Bij zakelijke projecten wordt als extra stap een lichtberekening gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de geldende normen. Meer informatie over zakelijke lichtplannen vindt u hier.