Studio Dynamiek ontwerpt totaal interieurs voor bedrijven en particulieren. In een persoonlijk gesprek worden uw wensen besproken. U krijgt dan een indruk van onze werkwijze en het tarief.

Blog

Studio Dynamiek / Geen categorie  / Tips eiken vloer

Tips eiken vloer

Dweil de vloer maar maak het niet te nat, voeg een beetje natuurzeep toe aan het water. Wanneer het water verdampt blijft de zeep achter en zorgt deze laag voor bescherming. Twee keer per maand is voldoende naast de volgende tips.

Als de eiken vloer behandeld is met olie Een nieuwe eiken houten vloer is al behandeld met een olie die de vloer beschermt tegen vuil en vocht. Er kan een kleurpigment toegevoegd zijn aan de olie. Om de vloer zo mooi mogelijk te houden en te blijven beschermen heeft de olie jaarlijks onderhoud nodig.

Wat houdt dat onderhoud dan in? De onderhoudsolie moet in ieder geval bij intensiever gebruik door huisdieren of kinderen soms twee keer per jaar worden aangebracht. Belangrijk is om de vloer eerst te reinigen met een reiniger. Schud een onderhoudsolie met pigment goed door elkaar voor gebruik. Breng vervolgens de olie dun aan met een katoenen doek of speciale pads en laat de vloer minstens 4 uur drogen.

Stofzuig regelmatig en gebruik een goede schoon- droogloop mat Vuil en zand schuren tegen de eiken vloer en zorgen snel voor krasjes. Het is dus belangrijk om de vloer schoon te houden. Draag bijvoorbeeld geen schoenen in huis en/of zorg voor een goede schoon- droogloop mat.

Gebruik viltdoppen onder tafels en stoelen om krassen te voorkomen

 

Belangrijk!
De keuze van onderhoudsmiddelen is afhankelijk van het type vloer; lakvloeren, waxvloeren en olievloeren worden allemaal anders behandeld. Vraag bij twijfel daarom altijd om advies en volg de aanwijzingen van de fabrikant juist op.

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.