Studio Dynamiek ontwerpt totaal interieurs voor bedrijven en particulieren. In een persoonlijk gesprek worden uw wensen besproken. U krijgt dan een indruk van onze werkwijze en het tarief.

Blog

Studio Dynamiek / Geen categorie  / Vloeren en trends

Vloeren en trends

Lopen over een vloer zoals een kind dat zou ervaren.. Met deze woorden en gedachtengang van Alfredo Haberli begon mijn eerste dag op Domotex. Want doen we dat eigenlijk nog wel: bewust kijken en vooral voelen als het om materialen gaat.

Die kindse ervaring waarbij we veel meer gericht waren op onze zintuigen en niet op techniek zijn we misschien wel wat verloren in de tijd. Kun je je nog herinneren hoe het voelt om bijvoorbeeld met je blote voeten door het gras te lopen als kind? Een vloer heeft een extreem tactiele waarde, alleen plaatjes zijn niet genoeg, we zijn onze zintuigen nodig. In een wereld waarin we gewend zijn geraakt aan zoveel techniek om ons heen moeten we onszelf afvragen wat we nu echt nodig zijn. Producenten zijn steeds meer bezig met duurzaamheid. Wat mij betreft een mooie stap vooruit.

Met deze gedachte in het achterhoofd zijn er in 2017 mooie, bijzondere vloeren ontstaan. Maar ook praktische ontwikkelingen binnen een product of verbeteringen op tactiel vlak waren soms uitgangspunt van het nieuwe ontwerp. Of kleden met een verhaal uit India, het kwam allemaal voorbij. Ik vertel je graag meer over een aantal producten.

FORBO Marmoleum Cocoa

Aan de natuurlijke grondstoffen van marmoleum zijn nu de schillen van de cacao bonen toegevoegd. Het geeft het marmoleum een moderne uitstraling en het voelt zacht aan. Met de toevoeging van dit industriële afval product is de duurzame kwaliteit van marmoleum nu optimaal. Vanaf maart op de markt.

CLASSEN Ceramin Vario

Dit product is ontwikkelt als een alternatief op natuursteen en keramische tegels. Door de samenstelling van het materiaal (polypropyleen en natuurlijke materialen) zijn de tegels lichter en makkelijker te leggen. Het is toe te passen op vloeren en wanden.

FLOORIFY Vaste vinyl planken en tegels

Doel was om te verbazen met het nieuwe product. Deze vinyl planken lijken natuurlijk en voelen natuurlijk aan. Het is waterbestendig, werkt met een click-systeem en het is makkelijker te leggen doordat de plank stijver is gemaakt.

FB HOUT FB+ dubbele visgraat Tennessee

Een nieuwe houten vloer met de uitstraling van een vloer met historie. Deze vloer is in samenwerking met ontwerpers ontstaan. Het is machinaal tot in detail geproduceerd maar dit is niet te zien.

JAIPUR RUGS FOUNDATION

Deze kleden zijn handgemaakt door meestal vrouwen uit India. Achter elk kleed zit een verhaal. Met de opbrengst maakt de stichting het mogelijk om vrouwen in India economisch onafhankelijk te laten zijn en een kans te geven op een beter leven.

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.