Studio Dynamiek ontwerpt totaal interieurs voor bedrijven en particulieren. In een persoonlijk gesprek worden uw wensen besproken. U krijgt dan een indruk van onze werkwijze en het tarief.

Blog

Studio Dynamiek / Geen categorie  / Het inspiratiehuis

Het inspiratiehuis

Oude gebouwen waar nieuw leven in geblazen is, daar word ik blij van! Hier zie je de Oud Katholieke St. Jacobskerk in Utrecht die prachtig is omgetoverd tot riant woonhuis.

Dat er met een interieurontwerp hele creatieve maar ook heel goed doordachte ontwerpen ontstaan zien we hier. Zo maakt een groot volume als het ware een plattegrond in de lege ruimte. Soms open gelaten voor meer daglichttoetreding op de begane grond en soms juist gesloten voor de ruimten die meer privé zijn, zoals de slaapkamer en de badkamer. Afhankelijk van waar je staat in de ruimte ervaar je meer het monumentale van de kerk of juist het moderne van het nieuw ontworpen element. De nieuwe vorm staat los van alle wanden, de vloer en gewelven waardoor de ruimte flexibel in te delen blijft in de toekomst.

Dit is een goed doordacht ontwerp waar de oude elementen worden gerespecteerd, en het nieuwe element, doordat deze sober en wit is, in harmonie is met zijn omgeving.

Binnenkomst: volume met zichtlijn, privé ruimtes zijn verborgen.

Plattegronden begane grond en eerste verdieping. Privé ruimtes zijn afgesloten en het volume maakt het zicht meer open of gesloten. Je beleeft of vooral het monumentale van de kerk of het meer moderne gevoel van het strak vormgegeven volume.

Ontwerp ZECC architecten, foto’s Frans Hanswijk
Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.