Studio Dynamiek ontwerpt totaal interieurs voor bedrijven en particulieren. In een persoonlijk gesprek worden uw wensen besproken. U krijgt dan een indruk van onze werkwijze en het tarief.

Blog

Studio Dynamiek / Geen categorie  / Kleuren zomer 2017

Kleuren zomer 2017

Het is nog volop winter, 2016 is voorbij en dat betekent een vooruitblik naar zomer 2017. Wat gaan we zien; welke vormen, kleuren en materialen komen er aan? Wat is de voorspelling?

IN EEN ANDER JASJE – Als ik zeg beige, denk je misschien aan die saaie basiskleur. Maar daar gaat verandering in komen. Het is komend zomer terug te zien in chique toepassingen in rijke stoffen. En zo zijn er meer kleuren die opnieuw hun intrede doen. Blauw wil frivool zijn en wordt toegepast in decoratie. Het kleurenpalet bestaat uit mooie spice kleuren zoals kaneel en nootmuskaat en veel rood tinten. Roze blijft maar wordt etnischer vertaald en bruin neemt een belangrijke plaats in. Reden hiervan is dat een warmer kleurenpalet vraagt om een warmere basiskleur en tweede reden is dat zwart naar de achtergrond verdwijnt.

HELDER – De komende seizoenen zien we naast alle warme kleuren ook veel wit. Niet zo gek, want wit heeft een belangrijke symboolfunctie en is een reactie op wat er om ons heen gebeurd. Zo staat wit voor vrede, spiritualiteit en neutraliteit. Met zo’n veranderlijke wereld zoeken we naar rust en verbondenheid en hebben we behoefte aan bezinning.

NATUURLIJKE LIJNEN – We gaan terug naar de basis met natuurlijke materialen als gebogen hout, rotan en andere gevlochten vezels. We zien veel steen en de decoratie is summier. Aandacht voor het bewerken van materiaal is wel belangrijk. Over het geheel is het beeld minimalistisch en puur.

BIJZONDER EXPRESSIEF – Ooit hadden we de art en craft beweging en die komt terug! Een basisstuk maar dan wel met veel zorg en aandacht gemaakt. Ook hier is de natuur belangrijk want de kleur bruin komt terug in hennep, linnen en raffia. Niet te serieus en netjes maar meer uitgesproken toegepast in bijvoorbeeld franjes en vachtjes.

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.